Güvenlik Sistemleri Hakkında

DEMİRYOLU GÜVENLİĞİN'DE KABLOSUZ IP KAMERA ALTYAPISI

DEMİRYOLU GÜVENLİĞİN'DE KABLOSUZ IP KAMERA ALTYAPISI

ARAÇLARDA IP KAMERA İÇİN KABLOSUZ İLETİŞİMİN SAĞLANMASI

Demiryolu araçları uygulamaları büyük ölçüde kablosuz teknolojiden yararlanırlar, bu teknoloji günümüzde hareket eden ekipman veya cihaz ile kontrol merkezleri arasında veri iletimine imkan tanımak amacıyla kullanılmaktadır.

 

Gerçekten, son yıllarda, çok sayıda trenden-yere kablosuz uygulaması kullanıldı, bunlara iletişime dayalı tren kontrolü (CBTC), peron kapıları için otomatik tren kontrolü (ATO) ve gerçek zamanlı yolcu bilgilendirme sistemi dâhildir.

 kablosuz ip kamera tren istasyonu

 

Bununla birlikte, bu uygulamalar için gereken bant genişliği oldukça yetersizdir. Günümüzde 802.11’in daha yüksek bant genişliği ile teknoloji olgunlaşmaktadır, tren işletmecileri gerçek zamanlı araç üzeri yüksek çözünürlüklü (HD) video takip sistemine olan büyük talebi görerek yeni uygulamaları gözlemlerine aldılar. İşletmecilerin trenlerinde neler olup bittiğini görmek istemeleri için pek çok sebep vardır. Her bir vagonun içerisini görebilme yeteneği güvenliği arttırır, yolcu güvenliği sağlar ve kaza yönetimini kolaylaştırır. Buna ilaveten, tren işletmecileri yanlış giden bir şeyler olduğunda veya beklenmeyen durumlarda daha hızlı tepki verebilirler.

 

Tren Üzeri Kablosuz Network Gereksinimleri

Toplum güvenliğine olan ilginin sürekli artmasıyla, güvenlik kamerası takibi günümüzün akıllı ulaşım sistemlerinde önemli bir rol oynamaktadır. Şimdi işletmeciler güvenlik personelinin tehlike anında neler olduğunu tam olarak görmelerini kolaylaştıran daha iyi kalitede HD görüntüler elde etmelerini sağlayacak daha yüksek kaliteli IP kameralar aramaktadırlar. HD videonun trenden güvenlik odasına yeterince hızlı ulaştırılabilmesini temin etmek için tüm kablosuz networkunuzun gereksinimlerinin dizayn aşamasında analiz edilmesi çok önemlidir. Yalnızca bant genişliğinizin geniş bir analizinin yürütülmesine değil, ayrıca mevcut olan en iyi trenden güvenlik merkezine kablosuz teknolojisinin kullanımına ihtiyaç duyarsınız.

 

Sabit kablosuz iletişim uygulamalarından farklı olarak, hareket eden ekipmanın dizaynı ve uygulanması her zaman daha zordur. Bazı sistem uygulayıcılarının, işletmecilerin kablosuz networklerin bant genişliği gereksinimlerinde ve yapının planlamasında yardımcı olmak konusunda uzmanlaşmalarının sebebi budur. Bununla birlikte, bir uzman çalıştırsanız bile, kablosuz cihazlarınız ile ilgili aşağıdaki kritik gereksinimler için dikkatli olmalısınız:   

 

  • Mili saniye gecikme seviyeli kablosuz dolaşım teknolojisi kontrol merkezinin acil durumlara anında müdahale etmesini sağlayan gerçek zamanlı, trenden yere video iletimini temin edebilmelidir.

 

  • Kesintisiz kablosuz iletişim için dizayn edilmiş demiryolu belgeli donanım. İstikrarlı operasyon sağlanabilmesi için kablosuz cihazlarınız muhtelif demiryolu sertifikasyonu ile uyumlu olma ihtiyacı duyarlar.

 

  • Uygulamanızın kullanılacağı bölge için gerekli kablosuz cihaz sertifikasyonu. Genellikle, Amerika ve Avrupa için FCC kullanılır, fakat ayrıca cihaz üreticilerinin belirli ülkeler için sertifikasyon sağlayabildiğini teyit etmelisiniz.

 

Trenden Yere Güvenlik Kamerası Kurulumunun Zorlukları

 

kablosuz tren kameraKablosuz networkler üzerinden trenden-yere güvenlik kamerası kurulumunun genelde iki temel zorluğu vardır.  

Karşılaşacağınız ilk zorluk bir kablosuz networkun yapısını dizayn ederken networklerin AP’lerinin arasındaki mesafenin hesaplanmasına ihtiyaç duyulmasıdır. Maalesef, giriş noktaları arasındaki ideal mesafeyi hesaplamanın basit, düz bir yöntemi yoktur. Genellikle analizle gelen belirli anahtar faktörleri tanımlamakla işe başlanmalı. Bunlar iletim gücünü, anten tipini, boşluk kaybını ve bant genişliği gereksinimlerini kapsar. İşletmeciler sıklıkla cihaz üreticileri tarafından sağlanan profesyonel saha uygulaması mühendislerinin tavsiyelerine ihtiyaç duyarlar, bu mühendisler farklı AP’ler arasında dolaşan bir müşteri gibi hareket ederek WiFi sinyallerinin gücünü kontrol edip uygun bir giriş noktası dağıtım şeması hesaplaması yaparlar.

 

İkinci zorluk ise güvenilir, yüksek bant genişlikli veri iletiminin nasıl dağıtılacağıdır, örneğin hızla hareket eden bir trenden video iletimine ihtiyaç duyulması gibi. Bir tren, her birinin içerisinde yolcu güvenliğini sağlayan çoklu HD IP kameraların monte edildiği çok sayıda vagondan oluşur.

 

Örneğin her bir vagonda 4 adet HD IP kameranın kurulu olduğunu düşünün. Eğer her bir kamera 30 FPS’de 1280 X 800 çözünürlükte görüntü iletmek üzere yapılandırılmışsa, mükemmel video kalitesi sağlamak için bir tek kamera 7 ila 9 Mbps bant genişliğine ihtiyaç duyacaktır. Bunun anlamı her bir vagonun yalnızca video görüntülerini iletmek için 28 ila 36 Mbps bant genişliğini desteklemek zorunda olduğudur.

 

802.11 a/g protokolü en fazla 25 Mbps bant genişliğine ihtiyaç duyduğundan, düzgün video akışı sağlamak için 802.11 n gibi daha yüksek bant genişliği teknolojisini destekleyen AP’leri kullanmaya ihtiyaç duyarsınız. Bununla birlikte, gerçek zamanlı kablosuz iletişim bant genişliğinin ötesindeki konulara dayanır. Hızlı trenler için, AP’leriniz ayrıca video gecikmesinden kaçınmak için mili-saniye gecikmeli dolaşıma ihtiyaç duyacaktır, aksi takdirde trenin kablosuz sinyallerinin bir giriş noktasından diğerine transferi durumu ortaya çıkacaktır.

 

Kaynak: Moxa